Ervaringen

Twee prachtige studiedagen over feedback geven en ontvangen aan en met elkaar. Onder leiding van Boudewijn en Jan-Willem. Heel prettig dat er direct werd aangesloten aan de dagelijkse praktijk. Door keer op keer praktijkvoorbeelden te betrekken in verschillende casussen spreekt de inhoud tot de verbeelding. Dat is essentieel in een eerlijk en enthousiast team. Er werd naadloos aangesloten op de behoeftes van mensen op dat moment. Daar is flexibiliteit en creativiteit voor nodig. Dat hebben beide trainers meer dan voldoende in huis.

Willem SmitIb-er / coördinator bovenbouwamgs.nl

De Weekend Academie werkt al enkele jaren heel prettig samen met de trainers van Train Inn. Zij trainen twee keer per schooljaar onze vestigingsteams. Met veel bevlogenheid, betrokkenheid, positiviteit en humor weten ze onze (vaak jonge) begeleiders te boeien. Leerplezier en actief oefenen zijn belangrijke aspect binnen deze trainingen. Theorie en praktijk worden voortdurend afgewisseld en de voorbeelden die de trainers uit hun eigen praktijk inbrengen zijn van grote meerwaarde voor de begeleiders. Hier leren zij veel van. De teams worden zienderogen hechter en begeleiders kunnen weer aan de slag met nieuwe inzichten.

Lise-Lot SiersemaCoördinator Weekend Academieweekendacademie.nl

Wat ik plezierig vind aan de samenwerking met Train Inn is dat zij in staat zijn nauw aan te sluiten bij de visie en fase van zowel de organisatie als van een specifiek team, zonder ingezogen te raken. Train Inn is dan ook betrokken, maar behoudt tevens de afstand die ervoor zorgt dat zij kunnen trainen wat er getraind moet worden.

Pinie SmitsBehandelcoördinator Youke Zeist youke.nl

Toen ik vanochtend op school kwam trof ik blije collega’s aan. Ze waren nog helemaal vol van gisteren. De reacties zijn zeer positief. De workshop heeft diepe indruk gemaakt op de collega’s. Je hebt ze in beweging gezet.

Ik wil je via deze weg dan ook bedanken voor je verhaal en inzet.

Karin ScholtenIB-er Willibrordschool Amsterdamaskoscholen.nl

Op donderdag 1 mei heb ik met een aantal collega’s in Zoetermeer de basistraining Veiligheid en agressiehantering gevolgd. Ik moet eerlijk bekennen dat ik van tevoren sceptisch was. “Weer zo’n training met grepen en technieken” dacht ik. Die ken ik inmiddels wel!

Maar ik was blij verrast toen bleek dat deze training anders ingericht was. De trainer, Boudewijn Schut, bleek iemand met veel praktijkervaring. Zijn uitgangspunt was om aan te sluiten bij wat wij wilden leren, wat wij dagelijks meemaken. Hij zorgde voor een fijne afwisseling tussen zinvolle theorie en het bespreken van onze eigen casuïstiek.

Wat mij vooral is bijgebleven is de aandacht voor de nazorg na agressie. Wij begeleiders maken nog wel eens wat mee en soms staan we niet genoeg stil bij wat het met onszelf en onze collega’s doet. Het is belangrijk om te beseffen dat wij agressie, in welke vorm dan ook, nooit als normaal mogen beschouwen. Als een collega agressie meemaakt is het erg belangrijk om hier even aandacht aan te schenken. Laat iemand even praten en neem hier de tijd voor. Dit kleine beetje aandacht voor elkaar kan uiteindelijk een grote bijdrage leveren aan zaken als werkbeleving of ziekteverzuim.

Ik ben dus erg tevreden over deze nieuwe training en wilde dit graag even delen.

Barry KristiansFonteynenburgfonteynenburg.nl

De collega’s waren erg positief. Er was veel herkenbaarheid in wat je ons meegaf, maar ook door de wijze waarop je het bracht. Dit betrof zowel de inhoudelijk kennis, als het belang van het samenwerken in ons team. Verschillende collega’s hebben aangegeven dat ze graag een vervolg willen. Dit is voor mij een belangrijk signaal dat deze studiedag erg is aangeslagen. Het was een prachtige ervaring dat de volgende dag collega’s, in hun contacten met kinderen, diverse zaken van de training toepasten. Ik wil je bedanken voor de wijze waarop je bij ons deze training hebt gegeven. Wij hebben deskundigheid, betrokkenheid en gedrevenheid ervaren. Hiervan hebben we veel geleerd.

M.W. (Marco) AarnoudseDirecteur SBO De Akker Sliedrechtsbodeakker.nl